COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μοσχαρίσια εσκαλόπ με πικάντικη σάλτσα


9 Ιουνίου 2014

Νόστιμη μπριζόλα που θα συνοδεύσετε με ρύζι.

Υλικά για 4 άτομα: 500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια 1 φλιτζ. ρύζι 2 καρότα 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/4 κ.γ. καυτερή πάπρικα Ελαιόλαδο Αλάτι

Διαδικασία: Κόβετε το κρέας σε φέτες και τα μανιτάρια σε τέταρτα ή σε φέτες αν είναι πολύ μεγάλα. Βάζετε στο τηγάνι το κρέας με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σοτάρετε και από τς δύο πλευρές. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αφήνετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα ντοματάκια και την πάπρικα. Αλατίζετε, χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά περίπου. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα καρότα. Τα βάζετε σε άλλη κατσαρόλα με 2 1/2 φλιτζάνια νερό και λίγο αλάτι και μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το ρύζι. Βράζετε για 15 λεπτά και προσθέτετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και ανακατεύετε τη μισή ποσότητα με τη σάλτσα και τον υπόλοιπο με το ρύζι. Μοιράζετε το κρέας στα πιάτα και συνοδεύετε με το ρύζι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.