Ιδανική για να συνοδεύσετε το ψάρι σας.
Υλικά για 4 άτομα:850 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια 1/2 γλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια, χοντροκομμένες 1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα 1/2 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι Αλάτι Πιπέρι 2-3 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού
Διαδικασία:Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες με 3/4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και σκεπάζετε με το καπάκι. Το νερό δε θα σκεπάσει τις πατάτες αλλά δε χρειάζεται να βάλετε άλλο γιατί θα μαγειρευτούν με τους υδρατμούς. Μαγειρεύετε στην υψηλότερη δυνατή φωτιά για 3 περίπου λεπτά (μέχρι να πάρει βράση το νερό) και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά πάντα με σκεπασμένο καπάκι. Δοκιμάζετε αν έχουν γίνει με ένα πιρούνι και τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη ρίγανη, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα και πασπαλίζετε με μαϊντανό.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.