COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τάρτα σοκολάτας με ινδοκάρυδο


15 Ιουνίου 2014

Μια εύκολη τάρτα με λίγα υλικά.

Υλικά για 6 άτομα:

Για τη βάση: 2 ασπράδια αυγών 1/2 φλιτζ. ζάχαρη 2 φλιτζ. ινδοκάρυδο

Για τη γέμιση: 1 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα που κάνει κορυφές. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Αδειάζετε το μείγμα σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα τάρτας 24 εκ. με κινούμενη στεφάνη και το απλώνετε στον πυθμένα και τα τοιχώματα πιέζοντας με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε στο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 2-3 λεπτά και ξεφορμάρετε προσεκτικά. Τοποθετείτε τη βάση σε πιατέλα και την αφήνετε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύετε δυνατά με αναδευτήρα μέχρι να λιώσει. Γεμίζετε τη βάση με το μείγμα της σοκολάτας και τοποθετείτε την τάρτα στην κατάψυξη για 10-20 λεπτά για να κρυώσει αμέσως. Σερβίρετε με κρέμα σαντιγί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.