COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Εύκολη ομελέτα με λουκάνικα


17 Ιουλίου 2014

Για να ξεφύγετε από τις κλασσικές συνταγές ομελέτας. Υλικά: 6 αυγά 6 κ.σ. γάλα 3 χωριάτικα λουκάνικα 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι

Διαδικασία: Ξεπλένετε με ζεστό νερό τα λουκάνικα και τα σκουπίζετε. Κόβετε τα δύο λουκάνικα σε ψιλές φέτες. Σκίζετε το άλλο λουκάνικο, από πάνω μέχρι κάτω, στο μάκρος του. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Ξανθίζετε το κρεμμύδι με λίγο από το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα και τα λουκάνικα κι αφήνετε, μόνο για 1-2 λεπτά, να ζεσταθούν και να χρωματιστούν λιγάκι, και κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε μέσα τα αυγά. Μόλις αρχίσουν αν κάνουν κρούστα από κάτω, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα, μαζί με τα κρεμμύδι και το βούτυρο τους, διπλώνετε τις άκρες τις ομελέτας-σκεπάζοντας μέσα της τη γέμιση- και τη γυρίζετε. Προσθέτετε τότε τα δυο κομμάτια του σκισμένου στη μέση λουκάνικου, αφήνετε λίγο να αποψηθεί η ομελέτα και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.