COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Crispy lemon lime κρέμα


27 Ιουλίου 2014

Υλικά για την κρέμα: 400 γρ. ζάχαρη άχνη 600 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 140 ml φρέσκο χυμό lime και ξύσμα από ένα lime Υλικά για το μπισκότο: 200 γρ. αλεύρι 160 γρ. βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη Ξύσμα από ένα λεμόνι

Βράζουμε ελάχιστα σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει κι αφού την κατεβάσουμε, προσθέτουμε το χυμό lime και το ξύσμα. Η κρέμα μόλις ετοιμάστηκε, τη σερβίρουμε σε 10 ποτηράκια old fashioned και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το μπισκότο και αφού γίνουν μια ζύμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού σφίξει, τρίβουμε σε τρίφτη σαν τυρί, την ωμή ζύμη. Απλώνουμε τα τρίμματα σε λαδόκολλα και τα ψήνω για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν, ρίχνουμε μερικά μπισκότα σε κάθε ποτηράκι και σερβίρουμε.

 Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.