Υλικά
- 6 αυγά (3 ολόκληρα και 3 κρόκους)
- 3 μεγάλες κουταλιές ζάχαρη
- 3-4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού πορτοκαλιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κιλό μέλι
- Καρυδόψιχα
- Κανέλα
- 1 φλυτζάνι νερό
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε τους κρόκους με τις βανίλιες και τη ζάχαρη πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν. Τα ενώνουμε και προσθέτουμε το ξύσμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Η ποσότητα του αλευριού δεν είναι δοσμένη με ακρίβεια γιατί εξαρτάται από το πόσο θα πάρει το μίγμα. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να μην κολλάει. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο. Όταν τη βγάλουμε την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια τα οποία είτε τα τυλίγουμε σαν μπουριά είτε τα κάνουμε στριφτά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πετάξουν φουσκάλες. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε ελάχιστα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέλι με το νερό. Βουτάμε τις δίπλες στο σιρόπι και πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.