COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Γεμιστές πιπεριές με χαμηλά λιπαρά


8 Ιανουαρίου 2015

Συστατικά:

  • 4 μεσαίες κόκκινες, κίτρινες, πράσινες πιπεριές
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 μεγάλο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι μικρά άσπρα φασόλια
  • Μισό φλιτζάνι φρέσκο ψωμί σε ψίχουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Κόβετε τις πιπεριές στη μέση και πετάτε τους σπόρους. Τοποθετείτε τις πιπεριές με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω, σε ένα ταψί, τις καλύπτετε με μια πλαστική μεμβράνη αφήνοντας ένα μικρό κενό αέρος, και τις βάζετε στο φούρνο. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά, ή μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα φασόλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Ανακατεύετε το ψωμί, τις ελιές και τον μαϊντανό, το αλάτι, και το πιπέρι. Ύστερα γυρνάτε τις ψημένες πιπεριές προς τα πάνω, προσθέτετε το μίγμα φασολιών, το τυρί και το ψωμί με τις ελιές, καλύπτετε  με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.