COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κοτόπουλο με γιαούρτι αρωματισμένο με μέντα


30 Μαρτίου 2015

1136.jpg

Υλικά για 6 άτομα: Για το κοτόπουλο

  • 8 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1κ.σ αποξηραμένη μέντα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη sauce γιαουρτιού

  • 1 κύπελλο στραγγιστό άπαχο γιαούρτι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • μέντα ψιλοκομμένη
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί περιχύνετε το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο τη μέντα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου έτσι ώστε να καλύπτονται από το μείγμα. Τα αφήνετε στην μαρινάρα για περίπου δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, ή 8 ώρες στο ψυγείο. Ψήνετε σε προθερμασμένη ψησταριά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αδειάζετε τα υλικά για τη sauce σε ένα μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε το κοτόπουλο συνοδεύοντας το με τη sauce.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.