Υλικά
- 250 ml γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό και 3 κρόκους
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 30 ml. λικέρ λεμοντσέλο
- 20 σου έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Παίρνετε τα σου και τα κόβετε στη μέση. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ύστερα, σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό και τους τρεις κρόκους. Μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνετε το 1/3 στο μείγμα των αβγών, ανακατεύετε, το αδειάζετε στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σκεπάζοντάς τη με μία μεμβράνη. Μεταφέρετε την κρέμα στο μπολ του μίξερ, προσθέτετε το ξύσμα από το λεμόνι και το λικέρ λεμοντσέλο και τα χτυπάτε. Εν συνεχεία, γεμίζετε τα σου με την κρέμα. Τέλος,πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.