Υλικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2φλιτ. ρύζι
- 12 αγκινάρες
- 2φλιτ. αρακά
- 2 ξερά κρεμμύδια
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1φλιτ. λευκό κρασί
- ¼ φλιτ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2κ.σ. κόρν φλάουρ
- 1/2φλιτ. χυμό λεμονιού
- 1κ.σ. δεντρολίβανο
- 1κ.γ. θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα δεντρολίβανο και θυμάρι. Σβήνετε με το κρασί, τα αφήνετε για 3-4’ σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε για 30’.Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε στη μέση. Όταν μαλακώσει το κοτόπουλο, τις προσθέτετε μαζί με τον αρακά και το ρύζι, συμπληρώνετε μισό φλιτζάνι νερό αν το φαγητό είναι πολύ στεγνό και βράζετε για άλλα 15’. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού και το κόρν φλάουρ, προσθέτετε μισό φλιτζάνι από τα υγρά της κατσαρόλας και το ρίχνετε στο φαγητό. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και κουνάτε την κατσαρόλα κρατώντας τα χερούλια ώστε να ανακατευτούν τα υλικά και το φαγητό σας είναι έτοιμο!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.