COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σουπιές με ελιές


21 Ιουλίου 2015

Μερίδες 4-5

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα

  • 1,5 κιλό σουπιές
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές χυμός ντομάτας
  • 4 κουταλιές κρασί κόκκινο ξερό
  • 1/4 κιλό ελιές πράσινες (από βάζο)

Προετοιμασία

Καθαρίστε, πλύντε καλά και κόψτε τις σουπιές σε κομμάτια. Βάλτε τες σε τρυπητό να στραγγίσουν. Τρίψτε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι μέσα σε σουρωτήρι, ξεπλύντε το με λίγο νερό και πατήστε το μέσα στις παλάμες σας, να φύγει το νερό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίξτε και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίξτε μέσα τις σουπιές, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, σκεπάστε και βράστε τες, ώσπου να φύγει όλο το νερό που θα βγάλουν και να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Ρίξτε το κρασί, την ντομάτα και τα φύλλα δάφνη, σκεπάστε και σιγοβράστε σε 5'-10'. Στο μεταξύ ζεματίστε τις ελιές 5' σε νερό που βράζει, κατεβάστε τες από τη φωτιά κι αφήστε τες να σταθούν 5' ακόμη μέσα στο νερό. Στραγγίστε τες και ξεπλύντε τες καλά με ζεστό νερό. Στραγγίστε τες και ρίξτε τες μέσα στις σουπιές. Βράστε τες μαζί 10' και κατεβάστε το φαγητό από τη φωτιά. Σερβίρετε το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.