Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Μερίδες 4
Υλικά200g φρέσκα βερίκοκα, πλυμένα Μισή βανίλια κομμένη κατά μήκος 1 κ.σ ανάλατο βούτυρο, σε κύβους 2 κ.σ μέλι 2 κομμάτια μαύρου κάρδαμο, κοπανισμένα 200g ελληνικό γιαούρτι 80g φουντούκιαΕκτέλεση1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C. 2. Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 2. Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε τα με το βούτυρο, τη βανίλια, το μέλι και το κάρδαμο. Μαγειρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά. 3.Σερβίρετε τα βερίκοκα σε ατομικά μπολ μαζί με μια γενναιόδωρη κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα φουντούκια.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.