Ένα νόστιμο κους κους με μοτσαρέλα

Τρίτη 25 Αύγουστος 2015
IMG_8825kate.jpg

Συστατικά:

  • 250 γραμμάρια κους κους
  • 120 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • 140 γραμμάρια βρασμένα ρεβίθια στον ατμό ή σε κονσέρβα
  • 2 κολοκυθάκια
  • Ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Μερικά φύλλα μέντας
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βάλτε 250 ml νερό, αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού και αφήνετε να πάρει βράση. Όταν βράσει το νερό, σβήστε τη φωτιά και ρίχνετε το κους κους. Αφήστε το να φουσκώσει για 4 λεπτά και στη συνέχεια μαγειρεύετε για ακόμα 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια, τα κόβετε σε μικρούς κύβους και τα τοποθετήστε σε ένα τηγάνι με λάδι. Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά. Σε ένα μπολ βάλτε τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, τα ρεβίθια και τα έτοιμα φύλλα μέντας σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το κουσκούς ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε κρύο.