Λικέρ μαστίχα

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015
4857f51730881d8726388df4842b823c1.jpg

Υλικά  1 lt καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή τσίπουρο ή λευκό ρούμι 5 γρ. δάκρυα μαστίχας 1 lt. νερό 750 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα βάζο το καθαρό οινόπνευμα με τα δάκρυα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να δούμε ότι έχει σχηματιστείστον πάτο του βάζου η κίτρινη "κόλλα" της μαστίχας. Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για 6-8 μέρες. Την κόλλα της μαστίχας δεν τη χρειαζόμαστε για το λικέρ. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αναμειγνύουμε με το οινόπνευμα και τη μαστίχα. Τέλος, σουρώνουμε με διπλό φίλτρο καφέ το μείγμα μας και το περνάμε δύο φορές. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλια στο ψυγείο.