Υλικά 1 lt καθαρό οινόπνευμα ποτοποιίας ή τσίπουρο ή λευκό ρούμι 5 γρ. δάκρυα μαστίχας 1 lt. νερό 750 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βάζο το καθαρό οινόπνευμα με τα δάκρυα και το κλείνουμε. Το αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να δούμε ότι έχει σχηματιστείστον πάτο του βάζου η κίτρινη "κόλλα" της μαστίχας. Ανακατεύουμε συχνά για να βοηθήσουμε τη μαστίχα να λιώσει κι όλο αυτό για 6-8 μέρες. Την κόλλα της μαστίχας δεν τη χρειαζόμαστε για το λικέρ. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αναμειγνύουμε με το οινόπνευμα και τη μαστίχα. Τέλος, σουρώνουμε με διπλό φίλτρο καφέ το μείγμα μας και το περνάμε δύο φορές. Αποθηκεύουμε σε μπουκάλια στο ψυγείο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.