COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μαντού: Κινέζικα αχνιστά ψωμάκια


14 Νοεμβρίου 2015

panevaporeκαθετα.jpg

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι τύπου 0
  • 130-140 ml νερού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Προετοιμασία:

Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ζεστό νερό, προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Λαδώστε ένα μπολ, βάλτε τη ζύμη και σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να φουσκώσει για 2 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια και με τον πλαστη. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μέρη και κόψτε τη σε έξι τετράγωνα. Με λαδωμένα χέρια, δημιουργήστε έξι μικρά ψωμάκια. Ύστερα βάλτε τα πάνω από μια λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη μία ώρα. Τοποθετήστε τα ψωμάκια με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά και είναι έτοιμα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.