COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τραγανά τσιπς γλυκοπατάτας στον φούρνο


26 Νοεμβρίου 2015

crispy-baked-sweet-potato-chipsξαθετα.jpg

Συστατικά: 

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά: σκόνη σκόρδου, δεντρολίβανο, πιπέρι καγιέν, ή οποιαδήποτε άλλα μπαχαρικά που επιθυμείτε για να πασπαλίσετε.

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τη γλυκοπατάτα και τη κόβετε σε φέτες όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφες, για να ψηθούν σωστά. Τοποθετείτε  τις φέτες σε μια λεκάνη με νερό για 10 λεπτά, ώστε να απομακρυνθεί μέρος του αμύλου και γίνουν τα τσιπς πιο τραγανά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ύστερα από τα δέκα λεπτά βγάζετε τις φέτες από το νερό και τις στεγνώνετε. Στη συνέχεια τις ραντίζετε με λίγο λάδι και τις τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα τσιπς τραγανά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.