COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η αυθεντική Quiche Lorraine


19 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά:

Για τη βάση

1 φύλλο ζύμης μπριζέ κλασσική ή μπριζέ με γιαούρτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

200 γρ. καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια

4 αυγά

100 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος 100 γρ. τυρί κρέμα

150 γρ. βρασό χοιρινό ζαμπόν ψιλοκομμένο

200 γρ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη

1 κ.σ. γλυκό μπούκοβο

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Λαδώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκατοστά. Στρώνετε με προσοχή το φύλλο της ζύμης καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη ζύμη σε διάφορα σημεία. Τη σκεπάζετε και τη βάζετε στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε μέτρια φωτιά βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα ρηχό πιάτο τοποθετείτε απορροφητικό χαρτί και βάζετε το τηγανισμένο μπέικον για να τραβήξει το περιττό λίπος. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά και το γάλα για 2 περίπου λεπτά με το σύρμα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και προσθέτετε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτετε το μπέικον, το ζαμπόν, τη μισή γραβιέρα, το μπούκοβο, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και ρίχνετε στη ταρτιέρα τη γέμιση. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και τοποθετείτε το σκεύος στη μεσαία θέση του φούρνου. Ψήνεται για 45 λεπτά και η quiche είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.