Υλικά για περίπου 40 κομμάτια:
Για τη ζύμη:
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 125 γραμμάρια βουτύρου
- 1 πακέτο ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
- 150 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
- 50 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 50 γραμμάρια ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
- 1 αυγό
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με την ανάμιξη όλων των συστατικών και την πλάθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία μπάλα. Προσθέστε μια σταγόνα γάλα εάν είναι απαραίτητο. Τυλίγουμε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα αμύγδαλα. Για να φτιάξουμε τη γέμιση ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα, το αυγό, τα αμύγδαλα και τα σύκα, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε, σχηματίζοντας δύο ομοιόμορφα τετράγωνα 20x20 εκ το καθένα. Απλώνουμε και στα δύο τετράγωνα τη γέμιση και τα κάνουμε δύο ρολά. Τα τυλίγουμε το καθένα σε μια πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα. Όταν περάσουν οι ώρες προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια, περίπου 1 εκατοστό. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.