Υλικά:
- 3 κ.σ sauce σόγιας
- 2 κ.σ ξύδι ρυζιού
- 1 κ.σ καλαμποκάλευρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κ.σ. τριμμένο ginger
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κομμάτια από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
- 1 μέτριο μπρόκολο κομμένο
- 1/2 φλ. λεπτοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 φλ. ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς φωτιά. Ψήστε το κοτόπουλο ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα σε ένα μπολ ρίξτε την sauce σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, το καλαμποκάλευρο, το ginger, το σκόρδο και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράστε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να ροδίζει προσθέστε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει για 3 περίπου λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέτετε την σάλτσα και ανακατεύετε για άλλα 2-3 λεπτά. Γαρνίρετε με το πράσινο κρεμμύδι και λίγο σουσάμι. Σερβίρετε με το αχνιστό ρύζι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.