Λουκανικοπιτάκια με αχλάδι και μπλε τυρί

Κυριακή 24 Απρίλιος 2016
f438f940-8c06-4da7-88bf-869c6ffd15a5.jpg

Υλικά:

  • 200 γρ. κρέας από χοιρινό λουκάνικο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 αχλάδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μπλε τυρί, σπασμένο με ένα πιρούνι
  • 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μικρά φύλα σφολιάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρεύετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνετε τα φύλλα θυμαριού, μαγειρεύετε για μερικά λεπτά ακόμα και στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα σε ένα πιάτο για να κρυώσει. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το δέρμα των λουκάνικων και βγάζετε το κρέας. Το ανακατεύετε σε ένα μπολ με το κρεμμύδι, το αχλάδι και το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια, πλάθετε το μείγμα σε σχήμα 4 λουκάνικων με τα χέρια σας και το απλώνετε κατά μήκος του κέντρου του κάθε ορθογωνίου φύλλου σφολιάτας. Διπλώνετε τη μία πλευρά της ζύμης, τυλίγοντας τη γέμιση στο εσωτερικό, πιέζετε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας ή με την άκρη ενός κουταλιού για να σφραγίσετε τη σφολιάτα και αλείφετε τη ζύμη με τον κρόκο αυγού. Κόβετε σε ρολάκια στο μέγεθος που προτιμάτε, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε για 25 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

Extra tip: Σερβίρετέ τα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!