Συστατικά:
- 160 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 καρότο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ
- 8 γαρίδες καθαρισμένες
- Ξύσμα από ένα lime
- Σάλτσα σόγιας
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση: Μαγειρεύετε το ρύζι μπασμάτι σε αλατισμένο νερό που έχει ήδη βράσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα γουόκ ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε λίγο ηλιέλαιο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, σε μέτρια φωτιά. Αφού πάρει χρυσό χρώμα προσθέτετε το καρότο και το κολοκυθάκι κομμένα σε κύβους, το τζίνζτερ και το ξύσμα από το lime. Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά και μετά προσθέτετε τις γαρίδες και το αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες. Στο τέλος προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.