COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ρεβυθοκεφτέδες: Ο πιο νόστιμος καλοκαιρινός μεζές


7 Αυγούστου 2016

INCREDIBLE-EASY-Vegan-Chickpea-Meatballs-infused-with-Sun-dried-Tomatoes-and-Basil-The-perfect-weeknight-or-special-occasion-plantbased-meal-vegan-recipe-meatball-pasta-dinner-healthy-italian.jpg

Υλικά: 

  • 1 σακουλάκι ρεβύθια
  • 800 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 3κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Δυόσμο ή άνηθο
  • Ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

  Εκτέλεση: 

Έχουμε αφήσει τα ρεβύθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Χτυπάμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ αλλά να μην λιώσουν τελείως. Ύστερα περνάμε και τα κρεμμύδια στο μπλέντερ. Τα αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα μίγμα όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε πολύ υδαρές. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μίγμα και το τηγανίζουμε για 4 λεπτά. Βγάζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.