COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λουκουμάδες πατάτας με ζαμπόν και τυρί


5 Σεπτεμβρίου 2016

bomboloni-di-patate-e1451390785605.jpg

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά

Για τη γέμιση:

  • 200 γραμμάρια ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια καπνιστό τυρί

Διαδικασία:

Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε για να κάνουμε πουρέ. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον πουρέ, το αλεύρι, τα αυγά, το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για μια ώρα. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη και την ζυμώνουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και με ένα κόπτη μπισκότων ή ένα κύπελλο κόβουμε πολλούς κύκλους, περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο. Βάζουμε μια φέτα ζαμπόν και τυρί σε ένα κομμάτι ζύμης και καλύπτουμε με ένα άλλο κομμάτι, κλείνοντας καλά τις άκρες. Οι λουκουμάδες πατάτας είναι έτοιμοι και τους μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου είκοσι λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.