Σαλάτα με κατσαρό λάχανο, πανσέτα και μήλο

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016
kale-apple-pancetta-salad56414.jpg

Συστατικά:

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια πανσέτα, σε κύβους
  • 1/4 φλυτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 μικρό ραντίτσιο τεμαχισμένο
  • Κατσαρό λάχανο κομμένο
  • 2 μήλα
  • 3/4 φλυτζάνι πεκάν,

Οδηγίες:

Κόβετε το μήλο και το ραντίτσιο σε φέτες. Εντωμεταξύ ανακατέψτε το ξύδι μαζί με το σιρόπι σφενδάμου, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε τη πανσέτα σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ραντίτσιο, το κατσαρό λάχανο, τα μήλα και τα πεκάν. Προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε και γαρνίρετε με την πανσέτα.