Muffins με βατόμουρα, βρώμη και μπανάνα

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016
p1286518-768x102428902.jpg

Τα ταπεινά βατόμουρα είναι ο βασιλιάς των φρούτων, αφού μας παρέχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Μπορούμε να τα εντάξουμε στη διατροφή μας με ποικίλους τρόπους, είτε μέσα στο γιαούρτι, είτε ωμά, είτε σε smoothies. Όμως ο πιο γευστικός τρόπος για να απολαύσουμε τα βατόμουρα είναι να φτιάξουμε muffins. Η συνταγή που ακολουθεί θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι γάλα3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι βατόμουρα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τη καστανή ζάχαρη και τα αυγά. Πολτοποιείτε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές και τις χτυπάτε μαζί με τη βανίλια, το γιαούρτι και το γάλα. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ρίχνετε πρώτα τα υγρά συστατικά και μετά τις νιφάδες βρώμης, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και στο τέλος ρίχνετε τα μούρα. Διαιρείτε τα muffins σε ειδικά κύπελλα και ψήνετε για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου.