Υλικά:
4 πορτοκάλια
1 λεμόνι
ζάχαρη
1 βανίλια
Γλυκαντικό
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 48 ώρες. Όταν περάσουν οι ώρες χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ και ύστερα το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά μαζί με το γλυκαντικό. Εν τω μεταξύ αποστειρώνουμε τα βάζα που θα διατηρήσουμε τη μαρμελάδα, βάζοντας τα στο φούρνο στους 100 ° C για περίπου 15 λεπτά ή τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την φυλάσσουμε σε σκοτεινό και ξηρό χώρο. Αλλά αν δεν περιέχει ζάχαρη δεν μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.