#thecoolchef: Ο σεφ Στέλιος Αρακάς φτιάχνει τα πιο νόστιμα μελομακάρονα
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ
16 Δεκεμβρίου 2016
Υλικά Α
550 ml ηλιέλαιο
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. γαρύφαλλο
3-4 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ σόδα
1 πορτοκάλια ξύσμα
1 λεμόνι ξύσμα
400 ml φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι
50 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (δίνει ωραίο άρωμα)
Υλικά Β
950 κιλό αλεύρι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
500 ml νερό
1κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. μέλι
3 στικ κανέλας
5-6 ολόκληρα γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι μας, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσει 2-3 ώρες.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά Α σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ τα υλικά Β και μετά όλα μαζί προσοχή θέλει λίγο ζύμωμα γιατί θα βγάλει το λάδι ίσα ίσα ώστε να γίνει ένα ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 και πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε σταυρωτά με ένα πιρούνι να κάνουμε σχέδια. τα ψήνουμε 25-30 λεπτά ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα και τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι ίσα ίσα 10-15 δευτερόλεπτα. Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε το μέλι και τα καρύδια.
Καλή όρεξη!
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.