COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#thecoolchef: Ο σεφ Στέλιος Αρακάς φτιάχνει τα πιο νόστιμα μελομακάρονα


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

16 Δεκεμβρίου 2016

edit-img-8022.jpg

Υλικά Α

550 ml ηλιέλαιο

100 ml ελαιόλαδο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. γαρύφαλλο

3-4 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ σόδα

1 πορτοκάλια ξύσμα

1 λεμόνι ξύσμα

400 ml φρεσκοστημένο χυμό πορτοκάλι

50 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο (δίνει ωραίο άρωμα)

Υλικά Β

950 κιλό αλεύρι

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι

500 ml νερό

1κιλό ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. μέλι

3 στικ κανέλας

5-6 ολόκληρα γαρύφαλλα

 

Εκτέλεση: 

Ξεκινάμε με το σιρόπι μας, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και μόλις πάρει βράση τα αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσει 2-3 ώρες.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά Α σε ένα μπολ και σε ένα άλλο μπολ τα υλικά Β και μετά όλα μαζί προσοχή θέλει λίγο ζύμωμα γιατί θα βγάλει το λάδι ίσα ίσα ώστε να γίνει ένα ζυμάρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 και πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε σταυρωτά με ένα πιρούνι να κάνουμε σχέδια. τα ψήνουμε 25-30 λεπτά ώστε να πάρουν ωραίο χρώμα και τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι ίσα ίσα 10-15 δευτερόλεπτα. Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε το μέλι και τα καρύδια.

Καλή όρεξη!

Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.