COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο εύκολο αλμυρό κέικ με τυρί και ζαμπόν που έχετε φτιάξει ποτέ


31 Ιανουαρίου 2017

572b0be7-3149-4ae3-8c5b-0dd634103e7d.jpg

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι 00

250 ml γάλα

2 αυγά

70 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κύβους

50 γραμμάρια πεκορίνο ή παρμεζάνα

50 ml λάδι καλαμποκιού

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πιπέρι

1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά για πίτες

Σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη μαγιά, το ζαμπόν και το τυρί. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί για κέικ, πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους180 ° βαθμούς. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.