#madameginger: Κοτόπουλο με γάλα καρύδας, το φαγητό για να του μαγειρέψετε την πρώτη φορά

Παρασκευή 7 Απρίλιος 2017
kotopoulo-me-karida.jpg

Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά

Υλικά:
650-700 γρ. φιλέτο απο μπούτι κοτόπουλου (8 τεμάχια)
3-4 κ.σ. σησαμέλαιο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
1 φετούλα φρέσκο ginger, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 ½ κ.σ. κάρυ σε σκόνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250-300 ml νερό 
200 ml γάλα καρύδας
χυμό από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Κόβουμε κάθε φιλέτο σε δύο ή τρία ισομεγέθη κομμάτια και τα αλατίζουμε καλά. 
 
2) Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Με τρυπητή κουτάλα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μπολ ή πιάτο.

3) Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ginger και την πιπεριά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.  

4) Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα μαζί με το κάρυ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να βγάλει το μπαχαρικό τα αρώματά του. 

5) Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα νερού, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοτόπουλο με ακάλυπτη τη κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά. 

6) Όταν δούμε ότι έχουν λιγοστέψει τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά. 

7) Όταν αρχίσει η σάλτσα να μελώνει και το κοτόπουλο είναι μαγειρεμένο (δοκιμάζουμε με πιρούνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

8) Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καλύπτουμε την κατσαρόλα μέχρι να σερβίρουμε, για να κρατηθεί ζεστό. 

9) Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω σε ρύζι ατμού jasmine ή basmati, γαρνιρισμένο με φρέσκο κόλιανδρο.  

 

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη! 

TRENDING ARTICLES