COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μακαρόνια με σολομό, λιαστές ντομάτες και φιστίκια


20 Απριλίου 2017

spaghetti-al-salmone.jpg

Υλικά

400 γραμμάρια  σπαγγέτι

400 γραμμάρια φιλέτο φρέσκο ​​σολομό

80 γραμμάρια φιστίκια

5 λιαστές ντομάτες

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

½ κρεμμύδι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζετε τα φιστίκια σε ζεστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 5 λεπτά , ύστερα τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε τις λιαστές ντομάτες, τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι με το λάδι, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα φιστίκια και τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το σολομό σε κομμάτια και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά. Ρίχνετε το λευκό κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί και αποσύρετε από τη φωτιά.

Μαγειρεύετε τα μακαρόνια όπως γράφει η συσκευασία, στραγγίζετε και φυλάτε λίγο νερό από τα μακαρόνια. Προσθέτετε τα μακαρόνια μαζί με το νερό τους στο τηγάνι με το σολομό και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά και είναι έτοιμο για απόλαυση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.