COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο εύκολο και νόστιμο αλμυρό κέικ που έχετε ποτέ δοκιμάσει


6 Ιουνίου 2017

torta-prosciutto.jpg

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι

250 ml γάλα

2 αυγά

70 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους

50 γραμμάρια παρμεζάνα

50 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

Σουσάμι

Διαδικασία

Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι με το γάλα και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι η ζύμη να σφίξει. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη μαγιά. Στο τέλος ρίχνουμε το ζαμπόν, το τυρί και αλατιπιερώνουμε. Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κέικ σερβίρουμε. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.