COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#madameginger: Πιο εύκολη τάρτα φράουλας δεν έχετε ξαναφτιάξει


MADAME GINGER

16 Ιουνίου 2017

tarta-fraoulas.jpg

Μερίδες: 8 Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Υλικά για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε κύβους
50 γρ. ζάχαρη
6 γρ. αλάτι
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα πλήρες



Υλικά για τη γέμιση:
400 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
15 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Άλλα Υλικά:
1 αυγό, για επάλειψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1) Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα.

2) Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις τη ζάχαρη και το αλάτι.

3) Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να γίνει μια κοκκώδης κρέμα. Ρίχνουμε το μείγμα αυγό-γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ζυμάρι.

4) Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

5) Σε μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα βανίλιας.

6) Ανοίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό.

7) Ρίχνουμε το μείγμα της φράουλας, αφήνοντας κενή ζύμη γύρω-γύρω.

8) Διπλώνουμε τη ζύμη πάνω στις φράουλες και την αλείφουμε με αυγό.

9) Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με την τάρτα σε ταψί και την ψήνουμε για 45 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190oC.

Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.