Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Υλικά:
6 φέτες ψωμί του τοστ
6 κ.γ. μουστάρδα απαλή
6 φέτες μοτσαρέλα ή κασέρι
3 φέτες ζαμπόν
5 αυγά
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
80 ml γάλα πλήρες
5 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Απλώνουμε 1 κ.γ. μουστάρδα σε κάθε φέτα ψωμί.
2) Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι. Στρώνουμε τις τρείς φέτες ψωμί με τη μουστάρδα προς τα πάνω. Από πάνω απλώνουμε τρείς φέτες τυρί. Απο πάνω στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν. Συνεχίζουμε με τρείς ακόμα φέτες τυρί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ψωμί, με την πλευρά της μουστάρδας προς τα κάτω.
3) Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
4) Περιχύνουμε με το υγρό μείγμα τα στρωμένα σάντουιτς και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
5) Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
6) Ψήνουμε τα croque monsieur σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
7) Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.