
Μερίδες: 10-12 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 40-50 λεπτά
Υλικά:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
160 ml σπορέλαιο
220 γρ. μέλι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
250 γρ. σταφύλια
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
2) Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από το καθένα.
3) Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4) Προσθέτουμε τα σταφύλια και ανακατεύουμε να απλωθούν παντού στο μείγμα.
5) Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για για 40-50 λεπτά.
6) Περιμένουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
7) Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.
Αν θέλετε περισσότερη Madame Ginger, τότε επισκεφθείτε και το FoodBlog της, MadameGinger.com. Προσοχή ανοίγει την όρεξη!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Ένας επίπονος κύκλος ολοκληρώνεται γι’ αυτά τα 3 ζώδια μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
- Είσαι single; 5 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι γι’ αυτό, σύμφωνα με την επιστήμη
- Η Ιαπωνία δεν σταματά να μας εκπλήσσει: Δημιούργησε χώρους κλάματος, όπου άνδρες βλέπουν ταινίες μαζί σου και σκουπίζουν ακόμα και τα δάκρυά σου