Η Ελληνική εκδοχή του mac and cheese για να ξετρελάνετε τους φίλους σας
21 Σεπτεμβρίου 2017
Υλικά
3 φέτες ψωμί
9 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
1 / 4 φλιτζάνι αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
4 φλιτζάνια γραβιέρα
3 / 4 κουτ. κανέλα
1 / 8 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα σπανάκι, ψιλοκομμένο
8 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 3 / 4 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το ψωμί στο μπλέντερ και το χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστεί. Ρίχνουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ μαζί με 3 κ. σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια παίρνουμε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μπεσαμέλ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμύδια για περίπου 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια μαζί με τη μπεσαμέλ σε ένα ταψί, από πάνω προσθέτουμε το σπανάκι με τα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα και με τη φέτα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.