Η αυθεντική συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό λιμοντσέλο
19 Μαρτίου 2018
Υλικά
10 λεμόνια
1 λίτρο βότκα
500 γραμ. ζάχαρη
500 ml νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα. Σε ένα μπουκάλι προσθέτουμε τη βότκα μαζί με τις φλούδες, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 10 ημέρες.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα βράσει, συνεχίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Όταν περάσουν οι 10 μέρες σουρώνουμε τη βότκα αφαιρώντας τη φλούδα, προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε σε 2 μπουκάλια το αφήνουε για άλλες 10 μέρες και το απολαμβάνουμε παγωμένο.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- Παναγία των Παρισίων: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος μετά από 30 χρόνια - Ήταν του ξυλουργού που βοήθησε στην αποκατάσταση από τη φωτιά του 2019
- Ισχυρή κρέμα lifting: 5+1 προϊόντα για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη
- Η Σίντνεϊ Σουίνι εθεάθη στο αυτοκίνητο του πρώην της, Τζόναθαν Νταβίνο - Ο τσακωμός τους έξω από το σπίτι της