
Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
1 φλιτζάνι ούζο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια μαζί με το χυμό από λεμόνι, λίγο αλάτι και το ούζο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με λεμόνι.
Διαβάζονται Τώρα
- Εάν ένας άνθρωπος συζητάει συνεχώς αυτά τα θέματα, έχει χαμηλό ΕQ
- Ζώδια Ιουλίου 2025: Οι μηνιαίες προβλέψεις από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ - Έντονη κινητικότητα, συναισθηματικές ανακατατάξεις, οικονομικές ευκαιρίες
- Τα παιδιά που αποκτούν από μικρά αυτή τη δεξιότητα, είναι στατιστικά πιο επιτυχημένα στη ζωή τους
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.