Η σημερινή τάρτα με κολοκυθάκια, ζαμπόν και μοτσαρέλα θα κατακτήσει και τους πιο απαιτητικούς
9 Ιουνίου 2018
Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για τάρτες
2 κολοκυθάκια
200 γραμμάρια μοτσαρέλα
130 γραμμάρια ζαμπόν
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι με λάδι σοτάρουμε τον σκόρδο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για ακόμα λίγα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε λίγο νερό και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε σε ένα πιάτο να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα ζαμπόν και τη μοτσαρέλα και χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί τοποθετούμε τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και από πάνω ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί και στο τέλος ρίχνουμε και το αυγό. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.