REAL LIFE WHO

Aaliyah: 20 χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατό της, η πριγκίπισσα της R&B συνεχίζει να εμπνέει


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Αυγούστου 2021

Aaliyah: 20 χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατό της, η πριγκίπισσα της R&B συνεχίζει να εμπνέει
H Aaliyah ήταν μόνο 22 όταν έφυγε από τη ζωή, στις 25 Αυγούστου 2001. Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε, όμως το έργο της δεν ξεχάστηκε ποτέ.

H Aaliyah ήταν μόνο 22 όταν έφυγε από τη ζωή, στις 25 Αυγούστου 2001. Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε, όμως το έργο της δεν ξεχάστηκε ποτέ - από τη Missy Elliot και τον Timbaland, μέχρι τον Kendrick Lamar και τη Lorde, οι καλλιτέχνες έχουν φροντίσει για αυτό. Ήταν, άλλωστε, η superstar που άλλαξε για πάντα τον κόσμο της R&B.

Το όνομά της πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα αυτόν το μήνα. Επιτέλους, ο αλλοτινός της manager συμφώνησε να κυκλοφορήσει τη μουσική της στις πλατφόρμες streaming. Επιτέλους, επίσης, ο R. Kelly, ο οποίος την κακοποίησε με κάθε τρόπο, θα έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες τον πράξεών του. 

Μπορεί η ζωή της να τέλειωσε ξαφνικά, σε ένα αεροπορικό δυστύχημα, όμως είχε ήδη καταφέρει πολλά. Ήταν μόνο 10 ετών όταν έκανε την πρώτη της απόπειρα να τραγουδήσει μπροστά σε κοινό. Συμμετείχε στο Star Search και ερμήνευσε το My Funny Valentine του Frank Sinatra. Μαγνήτισε το κοινό, αλλά δεν κέρδισε. Πέντε χρόνια μετά, ωστόσο, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Age Ain’t Nothing but a Number. Και αμέσως φάνηκε ότι ήταν γεννημένη σταρ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaliyah Haughton (@aaliyah)

Η Aaliyah ενέπνευσε τις καλλιτέχνιδες των ‘90s κι άσκησε τρομερή επιρροή στη hip hop σκηνή. Το κοινό τη λάτρευε κι εκείνη πειραματιζόταν διαρκώς με τις μελωδίες της. Ήταν icon, έκανε επανάσταση και δε δίστασε να «παντρέψει» τα μουσικά είδη. Ποτέ δεν περιορίστηκε για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες άλλων. Έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό, γι' αυτό και οι ήχοι της παραμένουν διαχρονικοί.

Το 2001, είχε κερδίσει τον τίτλο της «Πριγκίπισσας της R&B» - και πραγματικά ήταν. Το άλμπουμ Aaliyah που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά, ήταν εκπληκτικό. Η ατμοσφαιρική παραγωγή κέρδισε τις εντυπώσεις, κανείς δεν ξέρει τι ακόμη θα δοκίμαζε φωνητικά αν είχε λίγο ακόμη χρόνο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaliyah Haughton (@aaliyah)

Σήμερα, ακούμε κομμάτια της που κυκλοφόρησαν 20 χρόνια πριν και η Gen Z γνωρίζει το είδωλο των 90s που είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Ήταν και παραμένει μία από τις κορυφαίες μαύρες καλλιτέχνιδες που δύσκολα θα καταφέρει κανείς να ξεπεράσει.
 

Δείτε ακόμη: Οι iconic καμπάνιες μόδας από τα '90s

jenny.gr