REAL LIFE WHO

Από τον Frank Sinatra μέχρι την πριγκίπισσα Diana: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια 5 διασήμων


The Jennettes

27 Ιουλίου 2021

Από τον Frank Sinatra μέχρι την πριγκίπισσα Diana: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια 5 διασήμων
Περίπου σε έναν μήνα από σήμερα, στα τέλη καλοκαιριού, η αγαπημένη πριγκίπισσα της Ουαλίας, Diana χάνει τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη σήραγγα της γέφυρας Αλμά στο Παρίσι. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, κατάφερε να ψελίσσει κάποιες λέξεις που ο κόσμος θυμάται μέχρι σήμερα. Αυτές μαζί με κάποιες ακόμη φράσεις που είπαν και άλλοι διάσημοι λίγο πριν πεθάνουν, περικλείουν το φευγαλέο της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Περίπου σε έναν μήνα από σήμερα, στα τέλη καλοκαιριού, η αγαπημένη πριγκίπισσα της Ουαλίας, Diana χάνει τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη σήραγγα της γέφυρας Αλμά στο Παρίσι. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, κατάφερε να ψελλίσει κάποιες λέξεις που ο κόσμος θυμάται μέχρι σήμερα. Αυτές μαζί με κάποιες ακόμη φράσεις που είπαν και άλλοι διάσημοι λίγο πριν πεθάνουν, περικλείουν το φευγαλέο της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Ποιες ήταν οι τελευταίες στιγμές μερικών διασήμων και ποια ήταν τα λόγια που πρόφεραν για τελευταία φορά, φεύγοντας από αυτή τη ζωή; Προσωπικότητες, όπως ο Bob Marley, που είπε στο τέλος της ζωής του ότι «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν τη ζωή», άφησαν φεύγοντας λόγια απόγνωσης, αλλά και μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές που έγιναν αποφθέγματα κι έμειναν στην ιστορία. Και μαζί με αυτά, οι διάσημοι πίσω από τις παρακάτω φράσεις πέρασαν στη σφαίρα της αιωνιότητας. 

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα τελευταία λόγια της πιο αγαπημένης πριγκίπισσας. 

Πριγκίπισσα Diana 

H πριγκίπισσα Diana λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου του 1997, έφυγε από τη ζωή κυνηγημένη από τους παπαράτσι. Ο Γάλλος γιατρός, Frederic Mailliez, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο του δυστυχήματος, σταμάτησε για να προσφέρει πρώτες βοήθειες στους επιβαίνοντες χωρίς να γνωρίζει την ταυτότητα των προσώπων.

jenny.gr
Ενδεχομένως το πιο κλασσικό και διαχρονικό look της πριγκίπισσας Diana

Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε, φαίνεται να ήταν οι εξής: «Θεέ μου, τι συνέβη;». Μια δεύτερη θεωρία από αυτόπτη μάρτυρα υποστηρίζει ότι η Diana έλεγε εκείνη την ώρα: «Ω Θεέ μου, αφήστε μόνη μου». Το 2017, ο Γάλλος πυροσβέστης Xavier Gourmelon είχε αποκαλύψει μιλώντας στην Sun ότι εκείνος με την ομάδα του ήταν οι πρώτοι που έφθασαν στο σημείο του δυστυχήματος. Όπως υποστήριξε, ο ίδιος έμεινε στο πλευρό της Diana καθώς ήταν χτυπημένη μέσα στην μαύρη Mercedes ενώ ανέφερε ότι της έκανε CPR και ότι έμοιαζε σταθερή πριν την βάλουν στο ασθενοφόρο. Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι δεν μίλησε ποτέ για το θάνατο της πριγκίπισσας στα μέσα πριν το 2007 καθώς οι Γάλλοι πυροσβέστες απαγορεύεται να μιλούν στα ΜΜΕ.

John Lennon

Η φωνή του John Lennon, ή αλλιώς του διάσημου «Σκαθαριού» σίγησε για πάντα στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Lennon πρόλαβε να πει την πιο σύντομη φράση της ζωής του: «Ναι, εγώ είμαι». Η απάντηση δόθηκε όταν ο γιατρός του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε τον ρώτησε αν ήταν ο John Lennon. Τότε, εκείνος απάντησε καταφατικά, προφέροντας τις τελευταίες του λέξεις πριν φύγει από τη ζωή. 

Ο John Lennon μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρούζβελτ μετά τους 4 πυροβολισμούς που δέχτηκε πισώπλατα από τον θαυμαστή του Mark David Chapman έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Οι τελευταίες λέξεις που είπε στον Paul McCartney ήταν οι εξής: «Να με σκέφτεσαι πού και πού, παλιέ μου φίλε», δίνοντας έμπνευση για τις επόμενες μουσικές συνθέσεις. 

Coco Chanel 

Στις 10 Ιανουαρίου του 1971, η μεγάλη κυρία της μόδας, Coco Chanel είπε τα παρακάτω λόγια λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή. «Βλέπετε; Έτσι είναι όταν πεθαίνεις». Κάλεσε μάλιστα, τη βοηθό της να ανοίξει το παράθυρο γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει. 

Ήδη από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, η σχεδιάστρια που ήταν πια 87 ετών αισθανόταν πραγματικά κουρασμένη και ένιωθε εξάντληση, ετοιμάζοντας εντατικά την κολεξιόν για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του '71, όπως έκανε κάθε χρόνο την ίδια περίπου εποχή.

Από τον ερχομό του νέου έτους είχε παραπονεθεί σε δικούς της ανθρώπους ότι αισθανόταν άρρωστη και υπερβολικά πεσμένη, ενώ το βράδυ της προηγούμενης ημέρας είχε φύγει μόνη της για μία μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο. Επέστρεψε στη σουίτα της το βράδυ και έπεσε νωρίς για ύπνο χωρίς να φάει αφού αισθανόταν δυσάρεστα. Πέθανε το ερχόμενο απόγευμα, στις 7 και 41 λέπτά, στο δωμάτιο που τόσο αγάπησε και που την έκανε να νιώσει τόσο άνετα και ζεστά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες της ζωής της. 

Frank Sinatra

Ξαπλωμένος σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι, μέσα στην σουίτα του νοσοκομείου Cedar -Sinai στο Λος Άντζελες, o Frank Sinatra είπε τις δύο τελευταίες του λέξεις. Η μεγαλύτερη φωνή του 20ου αιώνα είχε καρκίνο και αλτσχάϊμερ και οι δύο λέξεις που φαίνεται να είπε στο τέλος στη σύζυγό του, Barbara, λίγο πριν φύγει χτυπημένος από καρδιακή προσβολή στα 82 του χρόνια, ήταν οι εξής: «Έχασα, μωρό».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frank Sinatra (@sinatra)

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σχεδόν όλη την υφήλιο καθώς με το όνομά του έχτισε ένα από τα πιο success stories που υπήρξαν ποτέ. 

Paul Walker

Στις 30 Νοεμβρίου του 2013, ο Paul Walker, αποχαιρέτησε για πάντα τον κόσμο. Ο διάσημος ηθοποιός μαζί με τον φίλο του Roger Rodas, φεύγοντας από ένα φιλανθρωπικό event για τα θύματα του τυφώνα Haiyan (Yolanda), σκοτώθηκαν ακαριαία. Τα τελευταία λόγια που είπε, φαίνεται να ήταν τα εξής: «Θα επιστρέψω σε πέντε λεπτά».

Η πόρσε, στην οποία επέβαιναν, χτύπησε σε δύο δέντρα και το αυτοκίνητο έπαθε ανάφλεξη ενώ και τα δύο πτώματα κάηκαν σε σημείο που δεν ήταν αναγνωρίσιμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paul Walker (@paulwalker)

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Kelly Johnson Pakway στην Καλιφόρνια με μαρτυρίες να λένε πως η Porsche Carrera GT δεν υπερέβη την ταχύτητα των 72 km την ώρα.

Η νεκροψία δεν έδειξε λήψη αλκοόλ και ναρκωτικών, αλλά ούτε μηχανική βλάβη. Τον Σεπτέβριο 2015 η κόρη του, Meadow, κινήθηκε νομικά κατά της Porsche για το θανάτο του πατέρα της. Με την κατηγορία πως η Porsche Carrera GT είχε μεγάλο ιστορικό σε σχεδιαστικά λάθη, όπως για παράδειγμα η ζώνη ασφαλείας του οδηγού.

Δείτε ακόμη: Μέσα στο σπίτι της Coco Chanel