REAL LIFE TRUE STORIES

Οι TikToκers που «κέρδισαν» τη Gen-Z και καθημερινά σπάνε τα ταμπού της ηλικίας


The Jennettes

12 Αυγούστου 2021

Οι TikToκers που «κέρδισαν» τη Gen-Z και καθημερινά σπάνε τα ταμπού της ηλικίας

Μέχρι πέρσι, η Carla Rockmore είχε λιγότερους από 100 followers στο Instagram. Δεν είχε ιδέα τι ήταν το TikTok και δε φανταζόταν πως μία μέρα θα γινόταν influencer

Η πανδημία ανέτρεψε τα πάντα. Η καριέρα της ως σχεδιάστρια μόδας είχε μπει σε παύση κι εκείνη χρειαζόταν μία δημιουργική διέξοδο. Άνοιξε, λοιπόν, την κάμερα κι άρχισε να «γράφει». «Αλλιώς θα είχα αρχίσει τα ψυχοφάρμακα», έχει πει.

Τώρα πια, την ακολουθούν πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες του TikTok – οι περισσότεροι είναι νέοι και βασίζονται πάνω της για καθοδήγηση στον περίπλοκο κι άγνωστο κόσμο των ρούχων. Με χιούμορ, τους μαθαίνει πώς να ψωνίζουν στις εκπτώσεις, τι να προσέχουν, πώς να διαλέγουν το σωστό μέγεθος.

@carlarockmore

The short proportion of this vest is a treasure. ##overfiftyfashion ##fashionadvice ##styletips ##fashion ##foryou ##foryoupage ##fashiontiktok ##fashion101

♬ original sound - Carla Rockmore

Αυτό που κάνει την Carla φανταστική – πέρα από τα βίντεό της – είναι η ηλικία της. Στα 54 της χρόνια, έχει κερδίσει με το μέρος της Millenials και Gen-Z. Με αστείο και διδακτικό περιεχόμενο, «δημιουγώ έναν ασφαλή χώρο, επειδή βοηθώ τους νέους να γνωρίσουν τη μόδα, αλλά δεν είναι ότι φοράω ένα φόρεμα και λέω “Έτσι πρέπει να το φορέσεις”», εξήγησε. 

Είναι μόνο μία από τις γυναίκες άνω των 40 που αρνούνται να μπουν στα καλούπια της κοινωνίας και να περιοριστούν λόγω της ηλικίας τους. Μαζί της, η beauty expert Elisa Berrini Gomez, η style fanatic Lori Susan και το μοντέλο Liv Judd, δίνουν τέλος στις προκαταλήψεις.

@livjudd

Level up a little white dress—wait for it🔥##styletips ##littlewhitedress ##summeroutfit ##cos ##saintlaurent ##stylehack ##ootd ##whattowear ##styleinspo

♬ Psycho (feat. Rubi Rose) - Dixie

Η Lori Susan δείχνει πως ναι, γίνεται να φοράμε χρώμα και στενά ρούχα μετά τα 40. Η Judd βοηθά τις γυναίκες να εντάξουν τις τάσεις της πασαρέλας στην καθημερινότητά τους. Η Berrini Gomez αποδεικνύει πως τα γκρίζα μαλλιά είναι διαχρονικά κομψά.

@elisaberrinigomez

Afraid of ##age when age is a ##privilege

♬ Summer - Instrumental - Devinney

«Δε θέλω να με αντιμετωπίζουν σαν πρότυπο», είπε η Rockmore στο Yahoo!life. Δεν της αρέσει να βλέπει σχόλια από κοπέλες γράφουν «θέλω να γίνω εσύ» κάτω από τα βίντεό της. Αντί για αυτό, προτιμά να κάνει τις γυναίκες «να αισθανθούν ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους» και να τον «αγκαλιάσουν» όπως του αξίζει. 

 

Δείτε ακόμη: 12 μοντέλα με σύνδρομο Down φωτογραφίζονται και καταρρίπτουν τα στερεότυπα

jenny.gr