GALLERY

10 διάσημες που «σπάνε» τα στερεότυπα και αναδεικνύουν την ομορφιά πίσω από τα γκρίζα μαλλιά


Εύα Κονδύλη

12 Ιουλίου 2021

10 διάσημες που «σπάνε» τα στερεότυπα και αναδεικνύουν την ομορφιά πίσω από τα γκρίζα μαλλιά
Με αφορμή την «αμφιλεγόμενη» εμφάνιση της Andie MacDowell στον Φεστιβάλ Καννών, θυμόμαστε και άλλες γυναίκες στον χώρο της showbiz που αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθερες από τα «πρέπει» και τα «μη» της κοινωνίας και επέλεξαν να «αγκαλιάσουν» και αναδείξουν τα φυσικά, όμορφα, γκρίζα τους μαλλιά.

Η στιγμή που ανακαλύπτουμε την πρώτη γκρίζα τρίχα στα μαλλιά μας είναι κάτι καθοριστικό, ειδικά για τη ζωή μιας γυναίκας. Ανεξάρτητα από το ποια συναισθήματα προκαλεί, είναι συνήθως ένα ορόσημο που δεν ξεχνάμε εύκολα.

Και ενώ είναι αλήθεια ότι η κοινωνία μας θέλει να αισθανθούμε αρνητικά για αυτό που έχει θεωρηθεί σύμβολο «γήρανσης», η πραγματικότητα είναι ότι, αν είμαστε τυχεροί, είναι μια εμπειρία που όλοι θα συναντήσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Τα γκρίζα μαλλιά αποτελούν ένα ταμπού τη σημερινή εποχή, η οποία θέλει τις γυναίκες «τέλειες» και «πάντα νέες», ενισχύοντας τα διπλά στερεότυπα σε σχέση με τους άνδρες. Διαφημίσεις σχετικά με την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών για τις γυναίκες είναι παντού, ενισχύοντας την πίεση και την ταπείνωση μιας κατάστασης που έρχεται φυσικά με τον χρόνο και για τα δύο φύλα.

Δείτε για παράδειγμα τη showbiz, η οποία και είναι πιο σκληρή πάνω στην ηλικία των γυναικών: Αν μια διάσημη ηθοποιός ή τραγουδίστρια, αφήσει φυσικά γκρίζα τα μαλλιά της, πιθανότατα μια πληθώρα σχολίων να έρθουν καταπάνω της κατηγορώντας την ότι είναι «ατημέλητη» και ότι δεν «προσέχει τον εαυτό της». Αν όμως ένας άνδρας του χώρου αφήσει τα μαλλιά του να γκριζάρουν, τότε είναι «γοητευτικός» και «ώριμος». Βλέπετε το πρόβλημα, σωστά;

Με αφορμή την «αμφιλεγόμενη» εμφάνιση της Andie MacDowell στο Φεστιβάλ των Καννών, θυμόμαστε και άλλες γυναίκες στον χώρο της showbiz που αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθερες από τα «πρέπει» και τα «μη» της κοινωνίας και επέλεξαν να «αγκαλιάσουν» και αναδείξουν τα φυσικά, όμορφα, γκρίζα τους μαλλιά.

Missing content item.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας και gallery: Splash News 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr