UPDATE

5 φορές που ο κινηματογράφος έθιξε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης


23 Ιανουαρίου 2021

5 φορές που ο κινηματογράφος έθιξε το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης

Η ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη της σεξουαλικής βίας μπορεί να γίνει με πολλούς και διάφορους τρόπους, ένας από τους πιο εύστοχους είναι η τέχνη και συγκεκριμένα ο κινηματογράφος.

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 21 ετών μας σόκαρε. Μετά την αρχική αμηχανία, όμως, ήρθαν οι χιλιάδες φωνές συμπαράστασης και μαζί τους -όπως ήταν φυσικό- ένα ντόμινο αντίστοιχων αποκαλύψεων, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση σχετικά με το θέμα.

Το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, ειδικά προς τις γυναίκες στα πλαίσια μιας πατριαρχικής κοινωνίας, πρέπει πάντοτε να το επικοινωνούμε από όποιο δίαυλο επικοινωνίας υπάρχει με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων, την ενδυνάμωση των θυμάτων και τη διαμόρφωση υποστηρικτικού κλίματος προς αυτά. Τα τελευταία χρόνια με την άνοδο του κινήματος #MeToo αρκετοί δημιουργοί αποφάσισαν να μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη ιστορίες για τη σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση και να παρουσιάσουν το τραύμα και τις επιπτώσεις σε κάθε επίπεδο. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits