UPDATE

Το Architectural Digest επεξεργάστηκε φωτογραφίες για να κρύψει τα κλεμμένα αρχαία κειμήλια σε έπαυλη συλλεκτών


JTeam

17 Αυγούστου 2022

Το Architectural Digest επεξεργάστηκε φωτογραφίες για να κρύψει τα κλεμμένα αρχαία κειμήλια σε έπαυλη συλλεκτών
Σύμφωνα με την Washington Post, το περιοδικό Architectural Digest παραποίησε φωτογραφίες από την έπαυλη της Σλόαν Λίντεμαν Μπάρνετ και του συζύγου της, ώστε να μην φαίνονται αρχαία αντικείμενα, τα οποία θεωρείται ότι λεηλατήθηκαν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, το φημισμένο περιοδικό Architectural Digest επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες που τράβηξε στο πλαίσιο του αφιερώματός του στην έπαυλη δύο μεγάλων συλλεκτών, της Σλόαν Λίντεμαν Μπάρνετ και του συζύγου της, Ρότζερ Μπάρνετ στο Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να μην φαίνονται μερικά αρχαία αντικείμενα, τα οποία λέγεται ότι απόκτησαν με παράνομο τρόπο.

Συγκεκριμένα στο τεύχος του Ιανουαρίου 2021, οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν από την αυλή του ζευγαριού, δείχνουν πολλά άδεια βάθρα. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνα της Washington Post στον ιστότοπο του αρχιτέκτονα της έπαυλης, Peter Marino, φωτογραφίες έδειξαν ότι τα βάθρα είχαν στην πραγματικότητα πολλά τεχνουργήματα των Χμερ, που η κυβέρνηση της Καμπότζης ισχυρίζεται ότι είχαν λεηλατηθεί από τη χώρα πριν από χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr