UPDATE

Ο Woody Allen ανακοίνωσε πως αποσύρεται απο τον κινηματογράφο: «Θα αφιερωθώ στη συγγραφή»


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Woody Allen ανακοίνωσε πως αποσύρεται απο τον κινηματογράφο: «Θα αφιερωθώ στη συγγραφή»
Μετά την τελευταία του ταινία που θα προβληθεί το 2023, ο γνωστός σκηνοθέτης αφοσιωθεί στην συγγραφή

Σε ηλικία 86 ετών ο σκηνοθέτης με ταινίες ορόσημα στον κινηματογράφο, αφήνει πίσω του την σκηνοθετική καριέρα του και αφοσιώνεται στην συγγραφή. Όπως ο ίδιος ο Woody Allen ανακοίνωσε, μπορεί αυτόν τον μήνα να ξεκινά την νέα του ταινία, αλλά η συγκεκριμένη θα είναι και η τελευταία.

Πρόκειται για το 50ο φίλμ του Αμερικανού σκηνοθέτη και θα γυριστεί στο Παρίσι και σχεδόν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φημολογείται, πως η πρωταγωνίστριά του δεν είναι άλλη από την Ιζαμπέλ Ιπέρ. «Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο» ανέφερε για την νέα του ταινία ο Allen.

Jenny.Gr

O σκηνοθέτης που άφησε εποχή στην έβδομη τέχνη, συζητώντας για την σύνταξη του, σε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα Lavanguardia, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ιδέα μου, κατ'αρχήν, είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στη συγγραφή», είπε, προσθέτοντας πως το επόμενο πόνημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα.

Μεταξύ άλλων ο Allen έκανε και μια δήλωση, την οποία μάλλον το κοινό δεν την περίμενε να έρχεται: «Δεν βρίσκω πλέον την σκηνοθεσία συναρπαστική», δήλωσε.

«Φαντάζομαι πως (το μυθιστόρημα) θα έχει πολύ χιούμορ γιατί αυτό που έρχεται πηγαία. Όμως, αν είχα κάποια πολύ σοβαρή ιδέα, δε θα δίσταζα να κάνω ό,τι έκανα και σε κάποιες από τις ταινίες μου» σημειώνει.

Ο Woody Allen μετρά αριθμό-ρεκόρ συνολικά 16 υποψηφιοτήτων καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ. Έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη για τον Νευρικό Εραστή του 1977.

Eνώ τέλος σημείωσε: «Η πολλή έξαψη έχει φύγει» είχε αναφέρει, προσθέτοντας: « Τώρα κάνεις μια ταινία και περνάς δυο εβδομάδες σε ένα σπίτι γυρισμάτων και μετά η ταινία γίνεται streaming ή πληρώνεται ανά προβολή. Δεν είναι το ίδιο, δεν μου είναι τόσο διασκεδαστικό».