O Jason Horowitz, είναι ο δημοσιογράφος των New York Times, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με την οικογένεια του το νησί της Τήνου και το εξύμνησε σε ένα από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης του πλανήτη. Κάπως έτσι η δική μας Τήνος, κοσμεί τα κοινωνικά δίκτυα των κορυφαίων tabloits. Ο δημοσιογράφος, εστίασε στην λέξη μελτέμι, και τον αέρα, ο οποίος τους πήρε και τους σήκωσε.
«Πήγαμε στην Τήνο και μας πήρε τα μυαλά», έγραψε σε ανάρτηση του ο υπεύθυνος για θέματα που αφορούν στην Ιταλία, το Βατικανό, την Ελλάδα και άλλα μέρη της Νότιας Ευρώπης.
«Η Τήνος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα, ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως το “Νησί των Ανέμων” και υπάρχει λόγος για αυτό: τα περίφημα μελτέμια, συχνοί και σφοδροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα νησιά το καλοκαίρι», ξεκίνησε γράφοντας την αφήγηση του για το ελληνικό νησί.
«Άνεμοι που προστατεύουν το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό». Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος κάνει εκτενή αναφορά στους καλοκαιρινούς ανέμους του νησιού, η ένταση των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αυτή τη χρονιά, σύμφωνα και με τις συζητήσεις που είχε με επιχειρηματίες του νησιού.
«Η Τήνος έχει περισσότερα από 60 χωριά, τα οποία είναι χτισμένα σε απάνεμες πλαγιές. Απέναντι από γκρεμούς ή σε κοιλάδες με θέα το Αιγαίο. Τα νερά που βρέχουν τις παραλίες του είναι τιρκουάζ και τα ηλιοβασιλέματα βαθιά πορτοκαλί», συνεχίζει το άρθρο πριν αναφερθεί στον ναό της Παναγιάς που δεσπόζει στη χώρα του νησιού.
«Το σπίτι μιας θαυματουργής εκκλησίας και αμέτρητων ιερών, η Τήνος είναι διάσημος προορισμός για τους Έλληνες προσκυνητές. Όμως, με το φαγητό, πλέον, να έχει “αντικαταστήσει” την προσευχή ως τη σύγχρονη θρησκευτική εμπειρία, το νησί έχει εκμεταλλευτεί το πλούσιο χώμα του, για να επαναπροσδιοριστεί ως ένας γαστρονομικός παράδεισος», γράφει ο δημοσιογράφος.
«Με ένα μαγευτικό πεδίο δύναμης να προστατεύει το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό και την υπερανάπτυξη, ελπίζαμε πως η Τήνος θα μας αναζωογονούσε. Περιμέναμε τα εστιατόριά της να μας ανταμείψουν και το ακατέργαστο τοπίο της να μας αφήσει άφωνους. Και το έκανε», αναφέρει ο δημοσιογράφος στο κείμενό του και συνεχίζει με όσα τον μάγεψαν στο νησί:
«Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στον άνεμο, η Τήνος προσέφερε υπέροχο φαγητό, πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Ακόμα και ένα all-day μπαρ, αλλά και πλατείες όπου οι ντόπιοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον και έτρωγαν πρωινό με τηγανίτες ή γιαούρτι και θέα τη θάλασσα».
Mπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο για την Τήνο, πατώντας εδώ.