UPDATE

Για την Κατερίνα Στεφανίδη, η πατριαρχία είναι το χειρότερο πράγμα στην Ελλάδα


JTeam

3 Οκτωβρίου 2022

Για την Κατερίνα Στεφανίδη, η πατριαρχία είναι το χειρότερο πράγμα στην Ελλάδα
Υιοθεσία, πατριαρχία και κοινωνική πίεση σε γυναίκες, είναι κάποια από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε εκνευρισμένη η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ

Τι και αν η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μόλις 32 ετών, καμία μας δεν γλιτώνει από την έμμεση ή και άμεση πίεση για παιδιά, οικογένεια και απόσυρση από αυτό που πραγματικά αγαπά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, μίλησε στην OPEN Sports, σχετικά με την επαγγελματική της καριέρα, την πίεση που δέχεται για να αποκτήσει οικογένεια και την πατριαρχία στην Ελλάδα.

Ρωτήθηκε χαρακτηριστικά για το ποιο είναι το χειρότερα πράγμα στην χώρα, με την ίδια να απαντά: «Με αυτά που έχουμε ζήσει βλέποντας συνέχεια κάθε μήνα μια νέα γυναικοκτονία μου είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι άλλο από το πατριαρχικό καθεστώς».

Jenny.Gr

Η Στεφανίδη μεταξύ άλλων, μίλησε και για την προσωπική της ζωή, εκφράζοντας την επιθυμία της να υιοθετήσει ένα παιδί με τον σύντροφο της: «Αν πας πίσω στις συνεντεύξεις που δίναμε το 2016 λέγαμε θέλουμε να κάνουμε δύο παιδάκια, θέλουμε να είμαστε νέοι γονείς, να μην κάνουμε παιδιά μεγάλοι. Τώρα που έχουμε φτάσει πιο κοντά ηλικιακά σ’ αυτό σαν ιδέα και οι δύο πλέον λέμε δε θέλουμε παιδιά, να ‘χουμε σκυλάκια, γατάκια, κατσίκια, άλογα… Και θεωρώ ένας από τους λόγους είναι πόσο πίεση έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε από έξω. Μου φέρνει και λίγο εκνευρισμό να πω την αλήθεια».

«Πέρσι στα 31, μετά το Τόκιο, να ακούω να μου λένε να κάνω παιδιά και φέτος στα 32 λένε πρέπει να σταματήσω την καριέρα μου για να κάνω παιδιά. Σε αυτό έχω να απαντήσω ότι δε θέλουμε να κάνουμε παιδιά, δε λέω ότι δε θα κάνουμε ποτέ, απλά δεν είναι ο στόχος μας να κάνουμε παιδιά και να κάνουμε οικογένεια και για να πω όλη την αλήθεια έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές να υιοθετήσουμε», ανέφερε η Ολυμπιονίκης.