UPDATE

Ιράν: Χάκαραν το κρατικό κανάλι και μετέδιδαν μηνύματα υπέρ των διαδηλώσεων - «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία»


JTeam

10 Οκτωβρίου 2022

Ιράν: Χάκαραν το κρατικό κανάλι και μετέδιδαν μηνύματα υπέρ των διαδηλώσεων - «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία»
Μετέδιδαν live βίντεο κατά του Αλί Χαμενεΐ και υπέρ των διαδηλώσεων το βράδυ του Σαββάτου

Χάκερς έκαναν εισβολή στο κρατικό κανάλι του Ιράν και μετέδωσαν βίντεο κατά του Αλί Χαμενεΐ και μηνύματα υπέρ των διαδηλώσεων. Την ώρα που μεταδίδονταν πλάνα από επίσκεψη του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στην πόλη Μπουσέρ, για λίγα δευτερόλεπτα παρουσιάστηκε ένα βίντεο με αντικυβερνητικά μηνύματα και υπέρ του κύματος διαμαρτυρίας που έχει ξεσπάσει μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Στο πρώτο πλάνο του βίντεο ήταν μία μάσκα. Στη συνέχεια, στη οθόνη εμφανίστηκε η φωτογραφία του Αλί Χαμενεΐ με φλόγες γύρω του και έναν στόχο στο κεφάλι του. Από κάτω υπήρχαν οι φωτογραφίες τόσο της Μαχσά Αμινί, όσο και των Νίκα Σακαράμι, Χαντίς Ναγιάφι και Σαρίνα Εσμαϊλζαντέχ, οι οποίες σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις.

Jenny.Gr
@CNN

«Γυναίκα, ζωή, ελευθερία», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν. «Ακολουθήστε μας και ξεσηκωθείτε», έγραφε το μήνυμα στην οθόνη. «Το αίμα των νέων στάζει από τα νύχια σας».

Στο μεταξύ στο Ιράν συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, παρά τη βίαιη καταστολή των αρχών. Σύμφωνα με την οργάνωση Iran Human Right τουλάχιστον 185 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις, ανάμεσά τους 19 παιδιά.

TAGS