UPDATE

Επιβάτης κατέγραψε με GoPro την πτώση του αεροπλάνου του, μέχρι τέλους


JTeam

18 Οκτωβρίου 2022

Επιβάτης κατέγραψε με GoPro την πτώση του αεροπλάνου του, μέχρι τέλους
To βίντεο με την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στη θάλασσα, έρχεται στην δημοσιότητα μετά από 9 χρόνια

Όλα είχαν ξεκινήσει λίγο μετά την απογείωση ενός αεροπλάνου στη Χαβάη, όταν ο πιλότος ανακοινώνει πως αντιμετωπίζουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Ένας από τους επιβάτες, ο Ferdinand Puentes, γνωρίζοντας πως αυτά ίσως είναι τα τελευταία λεπτά της ζωής του, ανοίγει την GoPro του και καταγράφει καρέ προς καρέ την πτώση του αεροπλάνου στη θάλασσα. Το βίντεο με την προσθαλάσσωση στον Ειρηνικό Ωκεανό επανήλθε στη δημοσιότητα εννέα χρόνια μετά.

Στο βίντεο αυτό, παρακολουθούμε τις δραματικές στιγμές που πέρασαν οι επιβάτες και πλήρωμα του αεροπλάνου που πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στη Χαβάη, και χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσθαλάσσωση. Ο πιλότος φαίνεται να έχει χτυπήσει στο κεφάλι από την πρόσκρουση και να τρέχει αίμα, όμως συνεχίζει να δίνει οδηγίες στους επιβάτες ώστε να φτάσουν σώοι στη στεριά, που ευτυχώς δεν ήταν μακριά.

Με μια πρώτη ματιά όλοι φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους, όμως μία επιβάτης, η 65χρονη Loretta Fuddy, η οποία φαίνεται να βγαίνει από το σκάφος, έχασε τελικά τη ζωή της λόγω καρδιακών προβλημάτων που της προκάλεσε ο υπεραερισμός.

«Στο νερό όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Εκείνη τη στιγμή προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση και αναρωτιέσαι αν όντως όλα αυτά συμβαίνουν πραγματικά ή αν είναι ένας εφιάλτης», είχε πει σε τοπικό Μέσο ο Puentes έναν μήνα μετά την περιπέτεια που πέρασε. «Ακόμα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ», συμπλήρωσε.