UPDATE

H κόρη του George Floyd μηνύει τον Κanye West μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του


JTeam

19 Οκτωβρίου 2022

H κόρη του George Floyd μηνύει τον Κanye West μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του
Πόσο πιο τραγικός μπορεί να γίνει ο Kanye West, προσβάλλοντας θύματα επιθέσεων μίσους και καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων (για μια ακόμη φορά)

Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε πια από τον Kanye West, ο οποίος σίγουρα δεν βρίσκεται σε μια νορμάλ ψυχική κατάσταση. Όχι μόνο συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις και πράξεις, αλλά θίγει την υπόθεση του George Floyd, ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν, είχε δώσει μια ομιλία, φορώντας T- shirt το οποίο έγραφε «White Lives Matter».

Μετά τα πολλά και προκλητικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, o Kanye, ή αλλιώς Ye, έρχεται να εξοργίσει και πάλι. Το περασμένο Σάββατο, στο podcast Drink Champs, ο Kanye ισχυρίστηκε ότι ο Floyd έχασε τη ζωή του από υπερβολική δόση φαιντανύλης (συνθετικό οπιοειδές). Στην ίδια συνέντευξη, που πλέον έχει κατέβει από το YouTube, ο ράπερ έκανε και αντισημιτικά σχόλια.

Μετά της εξελίξεις αυτές, η Roxy Washington, η μητέρα της κόρης του George Floyd έκανε αγωγή στον Υe, μετά τους ισχυρισμούς του ράπερ ότι ο 46χρονος πέθανε από υπερβολική δόση. Στη δίκη για τη δολοφονία του Floyd, ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι βρέθηκε φαιντανύλη στον οργανισμό του 46χρονου, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτή η ουσία δεν ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ο George Floyd έχασε την ζωή του από ασφυξία, καθώς ο αστυνομικός Derek Sovin τον πίεζε με το γόνατο στον λαιμό, ώσπου δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να ξεχάσει το βίντεο που έδειχνε στιγμή προς στιγμή την φρικτή δολοφονία του;

Πέρα από την αγωγή, οι δικηγόροι έκαναν επίσης αίτημα να δοθεί δικαστική εντολή στον West να μην αναφέρεται στην υπόθεση. «Η αιτία θανάτου του Floyd έχει καθοριστεί μέσω αποδείξεων που παρουσιάστηκαν στα δικαστήρια κατά τη διάρκεια των ποινικών και αστικών δικών που ήταν το αποτέλεσμα του πρόωρου και φριχτού θανάτου του. Ωστόσο, έχετε κάνει κακόβουλες δηλώσεις που είναι ανακριβείς και αβάσιμες, προκαλώντας ζημιά στην οικογένεια του George», ανέφεραν στο αίτημα.

Τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα επιβλαβή για την Jiana Floyd, δήλωσαν στο CNN δικηγόροι της νομικής εταιρείας που την εκπροσωπεί. «Είναι ένα μικρό κορίτσι που έχει σημαδευτεί και την ξανασημαδεύει ο West. Είναι εσκεμμένη πρόκληση ψυχικής οδύνης», δήλωσε η δικηγόρος.

Η δολοφονία του George τον Μάιο του 2020 προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή και πυροδότησε ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της αστυνομικής βαναυσότητας. Ο 46χρονος άφησε την τελευταία του πνοή όταν ο τότε αστυνομικός Sovin τον πίεσε με το γόνατο στον λαιμό για 9 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Συνέχισε να το κάνει, παρότι ο άοπλος Floyd έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Τον Απρίλιο του 2021 ο Sovin κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες και εκτίει συνολική ποινή φυλάκισης που ξεπερνά τα 22 χρόνια. Οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκτίουν μικρότερες ποινές.

TAGS